Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Acord pentru a permite intrarea în UE a călătorilor complet vaccinaţi

Acord al reprezentanţii statelor membre ale Uniunii Europene pentru a permite intrarea în UE călătorilor din ţări terţe care au primit dozele necesare de vaccin anti-COVID-19 autorizate la nivel european, anunță presa internațională.

În perspectiva sezonului turistic estival, ambasadorii celor 27 de ţări membre ale UE au aprobat, miercuri, această recomandare propusă de Comisia Europeană. Aplicarea ei nu este, totuşi, obligatorie pentru state.
Dar oficialii UE încearcă să-şi coordoneze măsurile la frontierele externe,cu consecințe directe asupra liberei circulaţii în cadrul blocului comunitar.

UE şi-a închis frontierele externe în martie 2020 pentru călătoriile “neesenţiale”.A stabilit, totdată, din iunie, o listă restrânsă, revizuită cu regularitate, a ţărilor terţe ai căror rezidenţi – vaccinaţi sau nu – pot intra în spaţiul blocului comunitar, relatează Agerpres care citează surse europene.

Reprezentanţii statelor membre au acceptat, de asemenea, să flexibilizeze criteriul ratei de incidenţă a contaminărilor cu SARS-CoV-2 luat în calcul pentru elaborarea acestei liste. Rata este ridicată de la 25 la 75 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

Paralel, statele membre s-au pus de acord pentru a institui un mecanism de urgenţă coordonat pentru a-şi suspenda rapid sosirile dintr-o ţară terţă în caz de deteriorare a situaţiei sanitare din cauza apariţiei unor variante de coronavirus.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co