Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

A sunat, din nou, clopoțelul în pandemie! Aproape 3 milioane de elevi au revenit în bănci

Pentru al doilea an consecutiv, anul școlar a început sub semnul pandemiei, cu prezență fizică în marea majoritate a unităților școlare, dar cu măsuri de protecţie speciale în contextul creşterii numărului de infectări zilnice cu SARS-CoV-2.

Emoții și entuziasm din partea copiilor, nerebdători să-și revadă colegii, îngrijorare din partea părinților din cauza situației sanitare și a incertitudinii cu privire la desfășurarea orelor în continuare.

La Liceul Tehnologic “Carol I” din comuna Valea Doftanei a fost agitație mare. Pe lângă forofota specifică unei astfel de zile, au fost prezenți, atât președintele țării, cât și ministrul Educației, alături de oficialii locali!

În mesajul său, președintele Klaus Iohannis a subliniat că menţinerea şcolilor deschise cu prezenţă fizică, în contextul pandemiei de COVID-19, depinde de responsabilitatea fiecăruia, iar respectarea normelor sanitare şi vaccinarea sunt esenţiale.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a precizat că că 99,7% dintre cei aproape 3 milioane de elevi şi preşcolari au început şcoala cu prezenţă fizică şi a subliniat, la rândul său, importanţa vaccinării anti-COVID-19.

Cursurile anului şcolar 2021 – 2022 se vor derula pe parcursul a 34 de săptămâni. Între 25 – 31 octombrie, elevii claselor din învăţământul primar şi copiii din grupele de preşcolar sunt în vacanţă.

Pauza de iarnă este programată în perioada 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022, iar vacanţa de primăvară va avea loc între 15 aprilie și 1 mai.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co