Stiri

A. Neguţa, ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, rechemat din funcţie

Andrei Neguţa, ambasadorul Republicii Moldova în Federaţia Rusă, a fost rechemat din funcţie! Decizia a fost luată, miercuri, în cadrul şedinţei de guvern de la Chișinău, informează presa de peste Prut.

Rechemarea din funcţie a ambasadorului are loc după ce Serviciul Vamal şi Serviciul de Informaţii şi Securitate au depistat, pe 5 decembrie, într-un autoturism cu numere diplomatice arondate Ambasadei Republicii Moldova în Federaţia Rusa substanţe anabolizante în valoare de peste 8 milioane de lei.

Premierul Republicii Moldova a cerut ministrului Afacerilor Externe şi Integrării europene Aurel Ciocoi să ia măsurile necesare pentru a exclude pe viitor asemenea cazuri “care fac de ruşine ţara şi serviciul ei diplomatic’.

Comunicat Ministerul de Externe Rep. Moldova (sursa: agerpres.ro)

“Autoturismul vizat se afla într-o misiune de serviciu pe ruta Moscova-Chişinău-Moscova în perioada 2-5 decembrie 2020, în baza unei solicitări adresate MAEIE din partea Ambasadei Republicii Moldova în Federaţia Rusă, în vederea transmiterii la Chişinău a poştei diplomatice curente”.

Şoferul microbuzului cu numere diplomatice, în care au fost depistate cutii cu anabolizante, a fost reţinut sâmbătă la postul vamal Palanca şi a fost pus sub acuzare, mai precizează oficialii moldoveni.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co