Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

A început summit-ul pentru securitatea cibernetică

În perioada 7-9 mai, Palatul Parlamentului găzduieşte Summit-ul privind securitatea cibernetică în aviația civilă, organizat de Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile (ICAO), în cooperare cu Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

Din delegația Organizației Internaționale a Aviației Civile vor face parte Cătălin Radu, director adjunct al ICAO pentru siguranța în aviație, și Sylvain Lefoyer. De asemenea, delegația va fi condusă de secretarul general al organizației, dr. Fang Liu.

„Reprezentanţi ai NATO, ai Agenției Europene pentru Siguranţa în Aviaţie, EUROCONTROL, ai Conferinței Europene de Aviaţie Civilă şi ai Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian vor participa la dezbateri referitoare la securitatea cibernetică în aviaţia civilă, împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor responsabile din domeniul aviaţiei civile din Africa şi Orientul Mijlociu, specialişti în combaterea criminalităţii cibernetice, ai industriei de profil, precum şi alţi reprezentanţi guvernamentali”, spun membrii organizației.

Oficialii prezenţi la summit vor prezenta metodele disponibile pentru evaluarea riscurilor de securitate cibernetică, modalitățile de clasificare a acestora, precum și metodele de prevenire și reacție la incidentele cibernetice.

„Organizarea primului summit ICAO la Bucuresti demonstrează interesul și preocuparea aviației civile române pentru a fi un contributor și un facilitator pentru consolidarea dialogului și conlucrării la cel mai înalt nivel între autorităţile internaţionale cu atribuţii în domeniul aviaţiei, pe probleme de riscuri şi vulnerabilităţi, de consolidare a capacităţii de reacţie, precum şi creşterea rezistenţei la incidente cibernetice”, au declarat reprezentanții organizației.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co