Stiri

5 infractori, arestați preventiv pentru trafic de persoane şi proxenetism

Acțiune de amploare a oamenilor legii din România și Marea Britanie! Totul pentru combatere traficului de persoane în aceste țări. În speță, au fost efectuate 7 percheziţii domiciliare în România – în Buzău şi în Bucureşti, la imobilele folosite de persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism şi spălare a banilor.

De asemenea, au fost puse în executare 7 mandate de percheziţie domiciliară, în Marea Britanie – în Leeds Southampton, Birmingham, Reading şi Manchester.

Comunicat DIICOT

“Din cercetări a reieşit că, din luna ianuarie 2017, 14 buzoieni ar fi constituit un grup infracţional organizat, care ar fi acţionat până în anul 2022, în scopul obţinerii unor sume de bani din exploatarea sexuală a mai multor tinere. Astfel, membrii grupului ar fi racolat, în perioada menţionată, mai multe tinere, din diferite judeţe de pe teritoriul României (Buzău, Vrancea, Galaţi, Brăila), le-ar fi transportat în Marea Britanie şi le-ar fi determinat să practice prostituţia în folosul acestora. Serviciile sexuale ar fi fost anunţate pe site-uri web dedicate, iar actele infracţionale s-ar fi săvârşit în apartamente închiriate, din diferite oraşe”.

Sumele de bani obţinute au fost transferate în România și folosite în vederea achiziţionării de bunuri mobile şi imobile.

În urma descienderilor mascaților pe teritoriul României, au fost dispuse măsuri asigurătorii cu privire la trei imobile, cu o valoare estimativă de 200.000 de euro. De asemenea, au fost descoperite şi ridicate sume în lei,telefoane mobile şi înscrisuri.

În acest dosar au fost arestate preventiv cinci persoane, una dintre ele în ţară, iar alte patru de către autorităţile din Marea Britanie. Totodată, trei persoane au fost puse sub control judiciar.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co