Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

10 cazuri noi confirmate la minori, în județul Prahova, și niciun loc liber la ATI

Peste 160 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate, miercuri, de autorităţile sanitare prahovene, iar și mai alarmat este că 10 dintre acestea au fost înregistrate la minori, anunță autoritățile sanitare locale.

Astfel, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns în județul Prahova la 7.301 cazuri, iar cel al deceselor asociate COVID-19 este de 245.

Dintre cele 378 de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, 358 sunt ocupate.

Situaţia cu privire la paturile de terapie intensivă continuă să fie critică în judeţ, în condiţiile în care nu există niciun loc liber pentru pacienţii confirmaţi cu SARS-CoV-2.

O echipă de control a Inspecţiei de Stat din cadrul Ministerului Sănătăţii a mers, miercuri, în control la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti pentru a face verificări cu privire la circuitele şi secţiile de terapie intensivă, potrivit reprezentanților unităţii medicale.

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii, a trimis la Ploieşti Inspecţia de Stat, în contextul în care la Spitalul Județean de Urgență ar fi ajuns pacienţi care aveau nevoie de îngrijiri în regim de terapie intensivă, însă unitatea sanitară nu avea locuri disponibile, în condiţiile în care unitatea mobilă de ATI nu este operaţională de la finele lunii august.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co