Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Ziua și informarea meteo. Ploi torenţiale și vijelii, până miercuri seară

Credeați c-ați scăpat de ploile torențiale și de vijelii? Ei bine, nu!

Meteorologii au actualizat informările de vreme rea. În vigoare este o atenționare de instabilitate atmosferică ce va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării.

Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor şi serilor.

Totodată, 32 de judeţe din Oltenia, Muntenia, Moldova şi Transilvania sunt, până marți, la ora 23.00, sub cod galben de vreme rea. Cantitațile de apă pot fi, pe alocuri, însemnate, de 40…50 l/mp.

Valorile vor continua să crească, la fel și disconfortul termic!

Inundațiile continuă să creeze mai probleme. Pompierii au intervenit în zeci localităţi din 12 judeţe din centrul, sudul și vestul țării şi au scos apa din peste 150 de curţi şi zeci de subsoluri. Vântul puternic a desprins acoperişuri de pe clădiri și mai mulți copaci au fost doborâţi pe carosabil.

Debitul mărit al Dunării le face deja probleme locuitorilor din localităţile riverane, iar nivelul fluviului continuă să crească. (intra harta Dunare) În vigoare este un cod portocaliu pentru sectorul Călăraşi – Hârşova (judeţele Călăraşi şi Constanţa), până sâmbătă, la ora 16:00.

Scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie și depășirea cotelor de apărare sunt anunțate (intra harta hidro 1) până miercuri după-amiaza pe unele râuri din judeţele: Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman şi Giurgiu, iar un cod galben este valabil până miercuri noapte pentru Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Desnăţui, Jiu, Olt, Argeş, Ialomiţa, Siret şi Prut.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co