Stiri

Ziua Națională a Contabilului Român, o pledoarie pentru actorii economici

Reprezentanți ai mediului de afaceri și experți contabili și contabili autorizați, cu toții joacă un rol esențial în dezvoltarea antreprenoriatului, a economiei naționale în ansamblu, iar pe 13 iulie au motiv de sărbătoare! Celebrează ziua profesiei!

Ajuns la a XV-a ediție, evenimentul aduce în prim plan profesia din țara noastră și importanța acesteia pentru mediul economic, pentru societate.
La 13 iulie 1921, Regele Ferdinand I al României a aprobat Legea pentru organizarea Corpului de Contabili Autorizați și Experți Contabili în România ca organism profesional independent. Prin Decretul Regal a fost reglementată, astfel, profesia contabilă în țara noastră.
Grație acestui demers legislativ, România s-a alăturat în acele vremuri marilor puteri economice – Regatul Unit, Italia, Germania și Statele Unite ale Americii, țări în care profesia de expert contabil era legiferată și unde existau societăți de contabili oficial recunoscute.
Desfășurat sub sloganul “Tradiție pentru viitor. Evoluăm împreună!”, evenimentul din acest an este celebrat în mod unitar în toată țara, sub patronajul filialelor CECCAR, pentru recunoașterea oficială a rolului pe care profesia contabilă și practicanții acesteia îl au în economie și societate.
Cu acest prilej, se organizează și Topul membrilor CECCAR la nivelul fiecărei filiale a Corpului.

Sunt recunoscute, astfel, performanțele societăților de expertiză contabilă și de contabilitate, precum și ale experților contabili și contabililor autorizați, în semn de apreciere a aportului profesioniștilor contabili la dezvoltarea economiei naționale și în susținerea interesului public.
Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) este singurul organism abilitat pentru acordarea calificărilor profesionale de expert contabil și contabil autorizat din țară.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co