Stiri

Ziua 7 a războiului din Ucraina. S-au dat lupte grele în Harkov şi Herson

Agresiunea militară a Rusiei în Ucraina continuă! S-au dat lupte grele, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, în estul şi sudul Ucrainei, în a şaptea zi de la începerea invaziei ruse în ţara vecină.

Rusia a lansat paraşutişti la Harkov, al doilea oraş ca importanţă din Ucraina, în timp ce în capitala Kiev locuitorii se aşteaptã la o posibilã ofensivã de proporții.

De altfel, Rusia a masat trupe tot mai aproape de Kiev, a anunţat Vitali Kliciko, primarul capitalei ucrainene. “Ne pregătim şi vom apăra Kievul! Kievul rezistă şi va rezista”, a adăugat acesta într-o postare online.

La Herson, ale cãrui intrãri erau deja controlate de forţele ruse, acestea din urmã au preluat în cursul nopţii controlul asupra gãrii şi portului. Oficialii ucraineni dezmint, însă, că acest oraș ar fi fost capturat de forţele ruse.

Kremlinul ar pregăti în prezent o operaţiune specială pentru a-l înlocui pe actualul preşedinte ucrainean Volodimir Zelenski cu Viktor Ianukovici, fost şef al statului, înlăturat de la putere de valul ineditei mişcări de contestare din 2014, intrată în istorie ca “Revoluţia din EuroMaidan”, a informat presa locală, care a citat serviciile de informaţii ucrainene.

Rusia va considera orice accesare ilegală a sateliţilor săi drept o justificare pentru război, a anunţat miercuri Dmitri Rogozin, directorul Agenţiei spaţiale ruse, potrivit Reuters.

Ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene au aprobat miercuri noi sancţiuni împotriva Belarusului pentru rolul său de sprijinire a invaziei militare ruse în Ucraina.Sancţiunile vor viza unele sectoare economice, în special cel industria lemnului, siderurgia şi exportul de potasă, a scris preşedinţia franceză a Consiliului UE pe Twitter.

Numărul de refugiaţi care au fugit din Ucraina în ţări vecine în faţa invaziei ruse a crescut la aproape 836.000 de persoane la 1 martie, potrivit celui mai recent raport al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi.

Actualul conflict din Ucraina poate avea ca efect intensificarea terorismului în regiune, a avertizat Institutul pentru Economie şi Pace din Londra

Peste 2.000 de civili au fost ucişi şi sute de structuri au fost distruse, inclusiv instalaţii de transport, spitale, grădiniţe şi locuinţe, în timpul invaziei ruse din Ucraina, a informat miercuri Serviciul de Urgenţă ucrainean, citat de Reuters. De altfel, premierul britanic Boris Johnson a acuzat Rusia de ”crimă de război” în Ucraina.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co