Stiri

Zeci de medici și asistenți români, în misiune umanitară în Republica Moldova

O echipă formată din 42 de medici şi asistenţi români a plecat, joi, în Republica Moldova pentru a sprijini personalul medical din această țară, aflat în prima linie a luptei împotriva epidemiei de coronavirus.

La îmbarcarea cadrelor medicale a fost prezent, la Iași, premierul Ludovic Orban, alături de Nicolae Ciucă – ministrul Apărării Naţionale, Bogdan Aurescu – ministrul Afacerilor Externe, precum şi Raed Arafat – şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Echipa de medici şi asistenţi medicali cu specializări în Anestezie şi Terapie Intensivă, Pneumologie, Medicină de Urgenţă şi Medicină Internă va desfăşura activităţi de acordare a asistenţei medicale şi îngrijire a pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, precum şi misiuni de instruire a personalului medical din unităţile sanitare din Bălţi, Chişinău şi Cahul pentru o perioadă de 15 zile.

Echipamentele de protecţie pentru echipa medicală vor fi asigurate de IGSU pe întreaga durată a misiunii, Acestea constau în combinezoane, măşti, mănuşi şi viziere.

De asemenea, pentru buna desfăşurare a activităţilor, Ministerul Apărării Naţionale contribuie cu 10 sisteme de izolare şi transport al personalului contaminat cu agenţi biologici, echipamente care vor fi donate, la finalul misiunii, Republicii Moldova.

Acţiunea face parte din ansamblul măsurilor de sprijin întreprinse de Statul Român în cadrul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co