Stiri

Vremea “tăierilor” bugetare. Pensiilor speciale ar urma să fie impozitate progresiv

Comisia Europeană a avertizat în repetate rânduri că România riscă să iasă din ţinta privind deficitul bugetar de 3%, iar Guvernul analizează acum unde să taie din bani.

Astfel, din cei 11 miliarde de lei, care reprezintă deficitul bugetar actual, ministrul Finanţelor plănuieşte tăierea a 7 miliarde de lei din cheltuielile Guvernului, conform unor surse social-democrate citate de Mediafax.
Una dintre măsurile luate în calcul de Executiv este impozitarea progresivă a pensiilor speciale.
De asemenea, Guvernul ar putea tăia finanţarea pentru programe cu măsuri sociale. Unul dintre acestea ar putea fi cel cunoscut drept “Primul Ghiozdan”, prin care copii din clasa I şi clasa pregătitoare ar trebui să primească un ghizodan cu rechizite. Pentru a implementa programul, Ministerul Educaţiei a avut alocat în bugetul pe 2019 peste 9 milioane de lei.
În acelaşi timp, ministrul Finanţelor a afirmat recent că unele ministere sunt “supradimensionate”.
Eugen Teodorovici a oferit exemplul Ministerului Economiei, cu mii de companii în subordine, care nu îşi justifică prezenţa în economie, unele cu un singur angajat şi care „atârnă de ani de zile”.
Acesta a explicat că va avea în vedere eficientizarea administraţiei publice, a personalului din ministere, însă nu va face restructurări în alte domenii bugetare ca educaţia sau sistemul medical.

Luna trecută, Comisia Europeană a avertizat din nou România că, din cauza modificărilor aduse Legii bugetului, evoluţia salarială este mult prea mare în comparaţie cu productivitatea ţării. Astfel, țara noastră riscă să devieze de la ţinta privind deficitul bugetar de 3%.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co