Stiri

Vremea schimbă foaia. Se va răci brusc, va ploua, iar la munte va ninge

Vremea nu va fi tocmai prietenoasă de Florii pentru ortodocși și de Paște pentru catolici! Meteorologii anunță că se va răci brusc la nivelul întregii ţări, de sâmbătă, iar duminică valorile termice maxime vor scădea chiar şi cu 13 – 15 grade de la o zi la alta.

Astfel, sâmbătă, vremea se va răci în jumătatea de nord a ţării, dar în rest va fi caldă. Va ploua ziua, în nord-vest, nord, nord-est şi centru, iar noaptea şi în restul ţării. În Transilvania, către dimineaţă vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. La munte, vor fi ploi, iar în zona înaltă lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va avea viteze în general de 40 – 50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 25 de grade, iar minimele între 0 şi 8 grade.

În Bucureşti, sâmbătă, vremea se va menţine caldă, cu unele înnorări seara şi noaptea, când temporar va ploua. Vântul va fi alert noaptea. Maxima zilei va fi de 22 – 23 de grade, iar minima de 5 – 6 grade.

Cât priveşte ziua de duminică, estimările ANM arată că vremea va continua să se răcească şi va deveni deosebit de rece pentru această perioadă în sud, est şi centru.

Raul Ilea, meteorolog ANM

“Cerul va fi mai mult noros în jumătatea sudică a ţării şi va ploua în mare parte din interval, iar în rest vor fi înnorări temporare şi precipitaţii izolate. La munte va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă. În centrul ţării şi în dealurile subcarpatice vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze de 45 – 55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 13 grade, iar minimele între -3 şi 5 grade”.

Pentru zona Capitalei se prognozează o răcire accentuată a vremii faţă de ziua de sâmbătă, cu o maximă în jurul a 8 grade şi minime de 2 – 3 grade. Totodată, va ploua în mare parte din interval, iar vântul va avea intensificări ziua.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co