Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Vreme severă în țară. Grindină și furtuni în mai multe județe

Fenomene înspăimântătoare în Sălaj. Grindina de mari dimensiuni a creat panică printre locuitori, iar pagubele produse sunt insemnate.

Şase copii din Şimleul Silvanei au fost evacuaţi în timpul furtunii de marţi și plasați la rude, 93 de acoperişuri au fost distruse de grindină şi zeci de locuinţe, curţi, străzi şi beciuri au fost inundate, anunță Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

De altfel, în contextul avertizărilor de vreme severă – cod portocaliu şi cod roşu, au fost transmise mesaje de protecţie a populaţiei prin intermediul sistemului de avertizare Ro-Alert în judeţele Alba, Dolj, Maramureş şi Sălaj.

În total 28 localităţi au fost afectate de furtunilor de scurtă durată, dar de intensitate semnificativă din judeţele avertizate special, dar și în Bihor și Caraş-Severin.

Pompierii militari, sprijiniţi de autorităţile locale, au intervenit pentru evacuarea apei din zeci de locuinţe, curţi, beciuri, dar şi de pe străzi. Din cauza căderilor de grindină, sute de acoperișuri au fost distruse, numeroase autovehicule au fost avariate iar peste 200 de copaci au fost puși la pământ.

Circulaţia rutieră a fost afectată temporar din cauza apei şi aluviunilor de pe carosabil pe 2 drumuri naţionale şi pe un drum judeţean și Dolj.

Instabilitatea atmosferică continuă și în zilele următoare. Până sâmbătă, la ora 10.00 este în vigoare o informare de averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină, îndeosebi în regiunile vestice, nordice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte. Spre sfărșitul intervalului, aceste fenomene se vor manifesta în estul, sudul, centrul și nordul teritoriului.

Totodată, joi dimineață este valabil codul galben de vreme rea pentru 26 de județe din vestul, nordul și centrul țării.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co