Stiri

Vot de încredere pentru Guvernul condus de Natalia Gavriliţă

Parlamentul Republicii Moldova a dat vineri votul de încredere guvernului condus de Natalia Gavriliţă, cea nominalizată de preşedinta Maia Sandu, transmite presa de peste Prut.

Guvernul a primit 61 din cele 101 de voturi ale legislativului de la Chişinău, iar toate voturileau venit din partea Partidului Acţiune şi Solidaritate.

La alegerile parlamentare din 11 iulie, PAS a obţinut o majoritate de 63 din cele 101 de mandate în legislativ, în timp ce blocul socialiştilor şi comuniştilor are 32 de mandate. Diferența de 6 mandate a revenit partidului Şor.

Natalia Gavriliţă şi-a prezentat în plenul parlamentului programul de activitate şi lista cabinetului său de miniştri.

Ea a declarat că Programul “Moldova vremurilor bune” include printre priorităţi reforma justiţiei, curăţarea instituţiilor corupţie, atragerea investiţiilor şi crearea de locuri de muncă bine plătite, reducerea sărăciei şi creşterea pensiilor.

Natalia Gavriliţă a vorbit şi despre problemele cu care se confruntă ţara: migraţia şi scăderea natalităţii, infrastructură rea, sistemul de educaţie şi sănătate precar. De asemenea, ea s-a referit la promovarea politici externe active şi întreprinderea paşilor necesari pentru aderarea ţării la UE.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co