Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Viorica Dăncilă a făcut noi propuneri de miniștri interimari

Noi propuneri de miniştri interimari au fost trimise, vineri, de premierul Viorica Dăncilă preşedintelui Klaus Iohannis.
Gabriel Leş, ministrul Apărării, a fost propus interimar la Interne, vicepremierul Daniel Suciu ca ministru interimar al Justiţiei, iar ministrul Cercetării, Nicolae Hurduc, ca ministru interimar la Educaţie.
Iata si celelalte propuneri ale premierului:
Propuneri de interimari:
– Ioan Denes, ministrul Apelor si Padurilor, interimar pentru functia de vicepriministru si ministru interimar al Mediului;
– Niculae Badalau, ministrul Economiei, interimar la Ministerul Energiei;
– Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri interimar la Relatia cu Parlamentul;
– Alexantru Petrescu, ministrul Comunicatiilor, in functia de vicepriministru pentru parteneriate startegice.
Propunerile au ajuns la Palatul Cotroceni.
Viorica Dancila a inovocat din nou , vineri, faptul că președintele Klaus Iohannis nu a pus în aplicare decizia CCR de a-i revoca din functii pe Ana Birchall, ministrul Justitiei, și pe vicepremierul Mihai Fifor, și de a numi ministrii interimari.
“A mai trecut o zi de incalcare a Constitutiei de catre presedintele Romaniei”, a scris Dăncilă pe facebook.
Premierul a avut și joi seara un mesaj pentru Klaus Iohannis.
“Inca o zi de incalcare a Constitutiei de catre presedinte. Domnule Klaus Iohannis, o tara intreaga asteapta sa va faceti treaba. Si nici macar nu v-am cerut sa va sacrificati weekend-ul. Cand puneti in aplicare decizia Curtii Constitutionale? “, a scris premierul pe Facebook.
Preşedintele Klaus Iohannis i-a răspuns premierului că “insistenţa cu care refuză să solicite acordul Parlamentului pentru un nou Guvern generează gravul blocaj în care se adâncesc instituţiile statului român”.

Klaus Iohannis, Administraţia Prezidenţială

“Prin solicitarea adresată astăzi, prim-ministrul practic îmi cere să încalc Legea fundamentală forţând instituirea unui al doilea interimat succesiv la Ministerul Educaţiei Naţionale, în condiţiile în care pentru acest portofoliu domnul ministru Daniel Breaz a exercitat această funcţie timp de 45 de zile, durată maximă permisă de articolul 107 din Constituţie. La acest moment, singura autoritate competentă să se exprime cu privire la demersurile prim-ministrului şi activitatea Guvernului rămâne Parlamentul, iar, din această perspectivă, dezbaterea moţiunii de cenzură reprezintă cadrul cel mai adecvat”.

Şeful statului a mai precizat că CCR, prin recenta sa decizie, a statuat în mod clar că, odată cu ieşirea ALDE de la guvernare, preşedintele României poate numi miniştri titulari numai cu aprobarea prealabilă a Parlamentului.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co