Stiri

Violențele continuă. Zeci de morţi şi răniţi într-un atac în Afganistan

Lumea se confruntă cu cea mai mare criză sanitară din ultimii ani, care generează și una economică, de proporții, iar acțiunile teroriste nu contenesc.Cel puţin 23 de civili au fost ucişi şi alţi zeci au fost răniţi după ce mai multe rachete au lovit luni o piaţă de animale vii, în provincia Helmand din sudul Afganistanului.

Guvernul afgan şi talibanii s-au acuzat reciproc pentru acest atac, transmite presa internațională.

Sute de localnici din districtele învecinate erau adunaţi în momentul atacului în acea piaţă amenajată în aer liber unde se comercializau oi şi capre.

Oficialii guvernamentali susțin că mai multe rachete trase de insurgenţii talibani au căzut în apropierea pieţei, în timp ce un purtător de cuvânt al talibanilor a a afirmat că armata afgană a tras mai multe salve de mortier asupra pieţei şi locuinţelor din vecinătate și a ucis zeci de săteni.
Alte surse anunță că atacul a survenit în timpul unor lupte crâncene în zonele rezidenţiale din apropierea pieţei între militanţii talibani şi forţele de securitate guvernamentale.

Talibanii şi-au intensificat acţiunile violente împotriva guvernului afgan, deşi au semnat în februarie un acord cu SUA privind retragerea trupelor și menit să înlesnească negocierile de pace.

 

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co