Imobiliare Valea Prahovei
TIMP LIBER

Vineri, 15 aprilie: Lansarea filmului documentar „Sunetele Bucureștiului”. VIDEO

„Sunetele Bucureștiului” este titlul unui film documentar ce va fi lansat vineri, 15 aprilie 2016, de la ora 18:00, la Cinema Muzeul Țăranului Român. Intrarea este liberă.

Filmul este regizat de Mihai Grecea și se înscrie în categoria documentarelor aparte care vorbește despre Capitală și locuitorii acesteia. Astfel, acesta ilustrează identitatea bucureșteană observată mai mult sau mai puțin obiectiv de ochiul străin, care descoperă treptat elementele sale constitutive.

Evenimentul de lansare, organizat de Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativa Europeană, se va desfășura în prezența protagoniștilor filmului și a echipei de producție.

Filmul documentar „Sunetele Bucureștiului” prezintă istoria personală a opt cetățeni (Andrea Fogliazza, Elie Haddad, Fang Shuang, Fanny Chartres, Fiona Dutu, Mustafa Oz, Vlad Bolocan) născuți în alte țări, care au ales să locuiască în București. Atașamentul față de România al celor 8 protagoniști este remarcabil și poate surprinzător pentru românul care părăsește țara în căutarea de altceva. Într-un context în care România se depopulează treptat și fără prea multe perspective de întoarcere, alții aleg aceeași Românie drept casă.

Filmul Sunetele Bucureștiului (Sounds of Bucharest) s-a realizat în cadrul proiectului „Noile minorități din municipiul București”, implementat de Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană și finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României, în cadrul programului PA17/RO13 Promovarea diversității în Cultură și Artă în cadrul Patrimoniului European.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co