Stiri

Vine canicula, în special în zonele de câmpie! Ploile și vijeliile, încă prezente

Instabilitatea atmosferică se manifestă în continuare, în special în partea de sud și est a țării, iar meteorologii au emis noi atenționări în acest sens.

Până la ora 23.00, judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi, precum şi în zona continentală a judeţului Constanţa sunt sub cod portocaliu de vreme rea. Vor fi perioade cu intensificări ale vântului cu viteze la rafală, în general, de 80…90 km/h, vijelii, averse torenţiale, frecvente descărcări electrice şi căderi de grindină. Cantităţi de apă vor ajunge și la 60 l/mp.

Totodată, până la ora 23.00, este cod galben în Dobrogea, Muntenia, sudul Moldovei, estul Olteniei, în zona Carpaţilor de Curbură şi Meridionali, precum şi în Munţii Banatului. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor fi importante. Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe spaţii mici şi în restul ţării.

De mieruri, vremea va deveni caniculară în Câmpia de Vest, iar joi în zonele joase de relief. Disconfortul termic va fi accentuat după-amiaza, când pe arii relativ extinse în zonele de câmpie şi podiş indicele temperatură-umezeală va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co