Stiri

Viața, readaptată în pandemie! Coletele din străinătate, în carantină

Viața, chiar bate filmul! Ceea ce părea greu de imaginat în urmă cu 2 ani, devine realitatea nedorită a zilelor noastre, într-o pandemie care se prelungește parcă nepermis de mult, în ciuda eforturilor șefilor de state, guverne, instituții, a medicilor și a oamenilor de știință!

Așa se face că autoritățile din Beijing iar măsuri inedite, unele extreme! Au decis să menţină în carantină, pentru 48 de ore, toate coletele sosite din străinătate. Hotărârea este, bineînțeles, menită să prevină răspândirea COVID-19! Asta, deși reprezentanții Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii consideră că transmiterea noului coronavirus prin intermediul suprafeţelor este puţin probabilă.

La centrul de procesare a coletelor sosite pe calea aerului la Beijing sosesc zilnic, din străinătate, aproximativ 120.000 de pachete. Acestea sunt dezinfectate şi trebuie să rămână acolo 48 de ore, înainte de a fi predate destinatarilor, titrează cotidianul chinez Global Times.

China, țară din care s-a propagat virusurul, menţine o politică sanitară de, atenție!, ”zero infecţii”. Și asta în statul cu cea mai mare populație din lume, de peste 1,4 miliarde de oameni! Totul, cu preţul unei monitorizări stricte a deplasărilor şi limitării drastice a intrărilor în ţară. Se efectuează, de asemenea, testări extinse. Totuşi, cazuri sporadice de COVID-19 sunt semnalate constant.

Unele focare de COVID-19 au fost puse în această ţară tocmai pe seama unor pachete sosite din străinătate, în special a unora cu produse congelate.

Specialiștii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au arătat, însă, că probabilitatea infectării prin atingerea unui pachet, congelat sau nu, este foarte redusă, iar COVID-19 este o boală cu transmitere mai ales aerogenă.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co