Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Viața e tot mai scumpă în România!

Scumpirile din ultima perioadă și-au pus amprenta asupra inflației. Și încă nu vorbim despre ce s-a întâmplat în octombrie! Conform unor cifre date publicității de Institutul Național de Statistică, rata anuală a inflaţiei, care măsoară evoluţia preţurilor de consum în ultimul an, a urcat în septembrie la 1,77%, Acesta este cel mai înalt nivel din noiembrie 2013 încoace, atunci datele indicând 1,83%. În luna august, rata anuală a inflaţiei a fost de 1,2%. Dar cum a urmat scumpirea carburanților, aceasta s-a reflectat imediat în piață și preţurile de consum au crescut în septembrie, în medie, cu 0,5% comparativ cu august. Mărfurile alimentare s-au scumpit cu 0,54%, în medie, faţă de luna august, preţurile mărfurilor nealimentare au urcat tot cu 0,54%, iar preţurile serviciilor au crescut cu 0,32%.
Comparația este mult mai dură cu perioada similară a anumui trecut. Preţurile alimentelor au crescut anul acesta cu 2,74% față de septembrie 2016, iar mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 1,89%. Singurele care au înregistrat o scădere sunt preţurile serviciilor, acestea coborând cu 0,16%.
Din păcate, nici viitorul nu sună prea bine. Conform datelor Comisiei Naţionale de Prognoză, preţurile vor creşte în continuare, în următorii patru ani.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co