Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Veşti bune pentru deţinuţi

Joi intră în vigoare legea 169/2017 privind recursul compensatoriu referitor la eliberările din penitenciare pentru condiţii necorespunzătoare. Legea prevede că, la 30 de zile executate în penitenciar în condiţii improprii, deţinuţii beneficiază de şase zile considerate executate.

“Comisiile din penitenciare sunt pregătite, au făcut toate calculele pentru a vedea care dintre deţinuţi beneficiază direct de punerea în libertate, iar mâine vor fi deţinuţi care vor fi puşi în libertate”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Toader a făcut referire şi la alte măsuri privind condiţiile din penitenciare.

“Avem la Ministerul Justiţiei în lucru un proiect de lege care prevede că o parte din pedeapsă, partea finală a pedepsei sau pedeapsa integrală poate fi executată în regim de supraveghere electronică cu acea brăţară electronică. După aceea vedem care va fi soarta legii privind graţierea, lege care a trecut de primă cameră şi a trecut la cameră decizională”, susţine ministrul. Acesta a vorbit şi despre înfiinţarea institutului pentru perfecţionare, formare iniţială şi continuă de la Pantelimon, din incinta sediul fostului Parchet Naţional Anticorupţie.

Tudorel Toader a precizat că în ultima perioadă “numărul de intrări în penitenciar este mai mic decât numărul de ieşiri, de eliberări”.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co