Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Veste bună! Județul Arad, “liber de COVID-19”

Epidemia de coronavirus nu dă semne de retragere în România, dar sunt- totuși – și vești bune! Judeţul Arad este “liber de COVID-19″, după ce au fost externaţi şi ultimii bolnavi, iar de aproape două săptămâni nu au fost înregistrate cazuri noi.

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad:
” Dacă ne raportăm la ultima lună, în medie am avut trei-patru pacienţi internaţi. Nu aş vrea să fac afirmaţii pripite, hazardate, cu atât mai mult cu cât constatăm că la nivelul ţării noastre această pandemie s-a extins în mai multe judeţe, dar aş vrea să subliniez efortul tuturor cadrelor medicale, al specialiştilor şi cetăţenilor, care prin comportamentul foarte responsabil au condus la această performanţă. Nu mai există bolnavi de COVID-19 în judeţ. Datorită măsurilor luate, pandemia este sub control, chiar dacă Aradul este situat la graniţă, chiar dacă suntem un judeţ de tranzit şi trec mii de oameni zilnic prin punctele de frontieră”.

Oficialul local s-a referit și la faptul că nu a fost nevoie să fie folosit spitalul de campanie amenajat la Expo Internaţional Arad.

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad:

“Niciodată în ultimii 100 de ani nu am avut o situaţie atât de dificilă la Arad şi niciodată în istoria Aradului nu am avut o mobilizare atât de mare a administraţiei locale, a societăţii civile. Această pandemie a scos la suprafaţă nu doar greutăţi şi probleme, ci şi filonul de bunătate, de generozitate, de omenie, un filon de solidaritate care a adunat împreună peste 23.000 de donatori”.

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost confirmate 706 cazuri de COVID-19, iar 79 bolnavi au decedat. Cel mai tânăr pacient confirmat a avut cinci săptămâni, iar cel mai vârstnic, 97 de ani.

În judeţ au fost efectuate peste 16.000 de teste pentru noul coronavirus, iar peste 1.000 de cadre medicale au fost implicate în combaterea bolii.
De altfel, oficialii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad au anunţat că încheie. colaborarea cu jumătate dintre cele 150 de cadre medicale angajate în timpul stării de urgență.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co