Stiri

Variola maimuţei, o nouă îngrijorare medicală. Cazuri în Europa şi America

Un prim caz confirmat de variola maimuţei a fost depistat și în Suedia, au anunţat joi autorităţile sanitare din această țară, potrivit AFP. Asta după ce mai multe persoane au fost diagnosticate în Europa şi America de Nord cu această boală, de obicei endemică în Africa de Vest, informează AFP.

Această boală neobişnuită se manifestă de obicei prin febră, dureri musculare, ganglioni limfatici umflaţi şi erupţii cutanate pe mâini şi pe faţă, precum varicela.

Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor va publica, în zilele următoare, primul său raport de evaluare a riscurilor, iar specialiștii recomandă “izolarea şi testarea cazurilor suspecte şi raportarea promptă a acestora”.

Câteva zeci de cazuri suspecte sau confirmate de variola maimuţei au fost depistate, de la începutul lunii mai în Europa şi America de Nord. Sunt, astfel, temeri cu privire la răspândirea acestei boli.

În Marea Britanie, care a anunţat pentru prima dată cazuri, pe 6 mai, numărul total al persoanelor infectate a ajuns la nouă. Spania, Portugalia, Canada şi Statele Unite au raportat, la rândul lor, prezenţa pe teritoriul lor a unor cazuri suspecte de variola maimuţei.

Autorităţile sanitare au transmis în general mesaje liniştitoare și au subliniat că boala nu este foarte contagioasă la om. Cu toate acestea, creşterea numărului de focare aparente este îngrijorătoare, relatează Agerpres.

Oficialii din SUA au anunţat miercuri detectarea primului caz de variola maimuţei la o persoană care locuieşte în statul Massachusetts. Este vorba de un adult care a călătorit recent în Canada.

Reprezentanții OMS subliniază că vaccinul împotriva variolei clasice este destul de eficace împotriva acestei boli, considerată eradicată de acum 40 de ani. De aceea, campaniile de vaccinare împotriva ei s-au încheiat în acea perioadă, astfel încât generaţiile mai tinere nu beneficiază de această protecţie.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co