Stiri

Varianta Delta a coronavirusului face ravagii în Rusia

Peste 20.000 de noi infecţii cu coronavirus şi 568 de decese! Sunt datele sumbre înregistrate în ultimele 24 de ore în Rusia, din cauza variantei Delta, anunță autoritățile locale preluate de Agrepres.

Epicentrul acestui nou val epidemic este Moscova, cu peste 8.500 de infectări. De altfel, capitala rusă a înregistrat 92 de decese într-o singură zi, un record de la începutul pandemiei.

Explozia cazurilor de COVID-19 de la mijlocul lunii iunie se datorează variantei Delta, apărută în India şi considerată mai contagioasă şi mai virulentă. Ea reprezintă aproape 90% din contaminări în capitala Rusiei.

Confruntat cu acest focar, primarul din Moscova a decis că vaccinarea este obligatorie în sectorul serviciilor, în timp ce campania de imunizare a rămas în urmă din decembrie. Totul pe fondul neîncrederii ruşilor faţă de vaccinurile disponibile, în ciuda apelurilor repetate ale preşedintelui Vladimir Putin.

Cu peste 130.000 decese înregistrate pănă acum din cauza pandemiei, Rusia este cea mai îndoliată ţară europeană. O agenţia de statistici locale a anunțat că victimele asociate acestui virus ar fi chiar cu mult mai multe, respectiv 270.000.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co