Stiri

Vară fierbinte și secetoasă

Vremea probabilă a verii 2016 nu aduce vești tocmai bune pentru agricultori. Estimările specialiștilor Administrației Naționale de Meteorologie arată că, după un an 2015 secetos, care a diminuat considerabil culturile fermierilor, se preconizează un nou val de secetă în lunile iulie și august. Meteorologii cred că va fi vorba despre un fenomen similar cu cel de anul trecut și că cele mai afectate regiuni vor putea fi cele din Sud, Sud-Est și din Est.

În aceleași zone, datele indică pentru această vară cantități de precipitații sub normele climatologice. În partea se sud, sud-est și est a țării vor exista valori de sub 40 litri/m2, valori insuficiente pentru consumul de apă al plantelor aflate în fază cu cerințe deosebit de ridicate. Însă indiferent de cum ar arăta estimările meteo cu privire la intervalele mai lungi de trei zile, probabilitatea lor rămâne variabilă, ne asigură Ion Sandu, Directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

Deși vorbim întotdeauna despre vremea probabilă și nu de o certitudine, specialiștii din domeniu îi sfătuiesc pe agricultori să țină seama de estimările meteorologice, când își fac planurile și să încerce să achiziționeze soiuri rezistente la schimbările climatice.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co