Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Valul de aer saharian ucide! Noi avertizări de călătorie pentru Spania şi Croaţia

Valul de căldură din Sahara care s-a abătut asupra Bătrânului Continent a făcut deja victime.
În Polonia, 90 de persoane s-au înecat până acum, încercând să se răcorească în lacuri sau râurii. Alte 27 de alte persoane au murit în Lituania în condiţii similare după ce temperaturile au crescut peste 35 de grade Celsius.Cel puţin trei persoane și-au pierdut viața și în sudul Franţei după ce au suferit atacuri de cord. Mai multe şcoli din diferite părţi ale Hexagonului, unde temperatura record de 44,1 grade a fost doborâtă, sunt aşteptate să rămână închise până la sfârşitul săptămânii.

Autorităţile de la Paris, Lyon, Strasbourg şi Marsilia au interzis maşinilor cu o vechime mai mare să intre în oraşe pentru a combate poluarea.
La Milano, unde temperaturile sunt aşteptate să depăşească 40 de grade Celsius, mai multe organizaţii de caritate s-au pregătit pentru a distribui 10.000 de sticle de apă persoanelor fără adăpost.
Temperaturile ridicate au provocat deja inundaţii şi incendii forestiere, a dus la aterizarea forţată a avioanelor, a afectat şinele de tren şi a obligat autorităţile să închidă şcolile.
Mai multe oraşe din Europa au luat măsuri excepţionale pentru a limita impactul creat de valul de căldură fără precedent.

Autorităţile au avertizat că temperaturile ar putea depăşi 40 de grade Celsius, ajungând chiar la 45 de grade în unele regiuni ale continentului.
Ministerul Afacerilor Externe avertizează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Croaţiei sau Spaniei, 27 iunie – 1 iulie , că aceste ţări vor fi afectate de temperaturi ridicate.Cetăţenii români care se află, în situaţii de urgenţă, pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb respectiv ale Ambasadei României la Madrid şi Consulatului General al României la Barcelona.

ASISTENȚĂ CONSULARĂ CROAȚIA
+38514677660 ; +38514610009

ASISTENȚĂ CONSULARĂ SPANIA
+34917344004
+34934181535; +34934344223 şi +34934340220.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co