Stiri

Valeriu Gheorghiţă: Tulpina indiană nu este neapărat mai contagioasă

Tulpina indiană a noului coronavirus, depistată şi în ţara noastră, nu este “neapărat mai contagioasă” decât alte forme ale acestuia, îi liniștește pe români Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19. Acesta mai spune că măsurile de prevenţie rămân în continuare valabile, iar vaccinurile sunt eficiente faţă de formele severe de COVID-19.

col. dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID

“Tulpina indiană este definită prin prezenţa a două mutaţii, care se asociază cu reducerea activităţii neutralizante a anticorpilor obţinuţi după vaccinare, însă nu este un impact semnificativ, care să reducă eficienţa vaccinurilor, aşa încât mesajul rămâne unul foarte clar, de a ne prezenta şi de a ne vaccina într-un număr cât mai mare, tocmai pentru a reduce circulaţia virusului în populaţie şi pentru a reduce riscul să cumuleze noi mutaţii”.

Totodată, medicul militar susține că vaccinurile cu siguranţă îşi menţin eficienţa faţă de forme severe, faţă de complicaţii ale boli și faţă de riscul de spitalizare.

col. dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID

“Tocmai de aceea nu avem la acest moment motive să ne îngrijorăm. Rămân aceleaşi măsuri valabile. Este important să respectăm măsurile de prevenţie, indiferent de tipul de tulpină de care vom vorbi. Aceleaşi măsuri de prevenţie îşi păstrează eficienţa, atât cele nefarmaceutice, cât şi vaccinarea”.

INSP a fost informat asupra faptului că un laborator de analize din oraşul Sfântu Gheorghe a identificat o variantă “indiană” a noului coronavirus, la o persoană de 26 de ani, care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co