Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Vaccinul AstraZeneca poate fi administrat românilor cu vârsta peste 18 ani

Autoritățile sanitare române au decis să renunțe la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca.

Comunicat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea

“În urma recomandărilor Grupului Ştiinţific şi Medical din cadrul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a Ministerului Sănătăţii şi a Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România , s-a luat decizia renunţării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca”.

Măsura vine ca urmare a apariţiei noilor date ştiinţifice, “a experienţei şi deciziilor” altor state europene, precum şi a recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2. Astfel, vaccinul AstraZeneca poate fi administrat adulţilor cu vârsta peste 18 ani, conform rezumatului caracteristicilor produsului.

Comunicat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea

“Vaccinul determină sistemul imunitar al organismului să producă anticorpi şi globule albe specializate care acţionează împotriva virusului, oferind astfel protecţie împotriva COVID-19. Pentru imunizare, se administrează două doze de vaccin, după un interval cuprins între 4-12 săptămâni de la prima doză”.

Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat, la 29 ianuarie 2021, acordarea autorizaţiei condiţionate de punere pe piaţă pentru vaccinul dezvoltat de compania AstraZeneca.

Vaccinul AstraZeneca este al III-lea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene şi, implicit, în România.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co