Stiri

Vaccinul AstraZeneca nu va mai fi administrat nici în Austria

Austria nu va mai utiliza vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de compania AstraZeneca! Autoritățile de la Viena evocă probleme cauzate de întârzieri ale livrărilor şi reputaţia proastă a acestui ser, anunță presa internațională. Hotărărea vine după decizii similare adoptate de Danemarca şi Norvegia, care şi-au justificat alegerile prin riscurile rare – dar grave – de apariţie a unor complicaţii medicale, informează Agerpres.

Wolfgang Muckstein, ministrul austriac al Sănătăţii (sursa: PULS 24 TV)

“Vom continua probabil să administrăm prime doze până la începutul lunii iunie, dar asta este tot. (…) AstraZeneca va fi abandonat”.

În plus faţă de întârzierile persistente ale livrărilor, care au determinat Comisia Europeană să deschidă o procedură judiciară împotriva companiei britanico-suedeze, ministrul austriac al Sănătății s-a referit la reticenţele populaţiei din această țară legate de cazurile foarte rare de tromboze pe care acest vaccin poate să le provoace.

Austria, o ţară în care o treime din populaţia sa de 8,9 milioane de locuitori a primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, a plasat deja comenzi de milioane de doze de vaccinuri pentru 2022 şi 2023 şi mizează în principal pe serurile produse de Pfizer-BioNTech şi Moderna, care folosesc tehnologia ARN mesager.

Danemarca a decis, la jumătatea lunii aprilie să nu mai folosească vaccinul AstraZeneca. A devenit, astfel, prima ţară din Europa care a renunţat la acest ser. Ea a fost urmată în luna mai de Norvegia, care a adoptat o decizie similară.

Cele mai multe dintre ţările europene continuă să folosească vaccinul AstraZeneca, iar unele dintre ele au condiţionat utilizarea acestui ser de anumite grupe de vârstă.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co