Stiri

Vaccinul AstraZeneca, autorizat la persoanele de peste 65 de ani în Germania

Responsabilii de vaccinuri din Germania au dat “undă verde” administrării serului anti-Covid AstraZeneca/Oxford persoanelor de peste 65 de ani, a anunţat Ministerul Sănătăţii din această țară, preluat de Agerpres.

Cancelarul german Angela Merkel anunţase de miercuri seara că respectiva comisie se pregăteşte să dea un aviz favorabil şi că guvernul îi va urma recomandarea.

Până acum, autoritățile germane nu au autorizat acest vaccin pentru persoanele în vârstă de peste 65 de ani, pe motiv că nu există date ştiinţifice suficiente din partea laboratorului anglo-suedez pentru a permite acest lucru.

Acum, cele mai recente cercetări permit ridicarea vârstei maxime de utilizare a vaccinului, care continuă să suscite neîncredere în Europa. Şefa guvernului german a făcut referire la studii medicale britanice care arată o eficienţă importantă pentru persoanele cele mai în vârstă.

Ofiicalii germani speră că, astfel, vor accelera campania naţională de vaccinare, criticată pentru lentoarea sa de opinia publică.

De la sfârşitul lui decembrie, peste 2, 2 milioane de nemți, respectiv 2,7% din populaţie, au fost vaccinați și cu a doua doză dintr-unul din cele trei seruri autorizate în Germania (BioNTech/Pfizer, Moderna şi AstraZeneca), potrivit ultimului bilanţ.

În urmă cu două zile, guvernul francez a autorizat, de asemenea, utilizarea acestui vaccin pentru persoanele cu vârsta între 65 şi 75 de ani care suferă de comorbidităţi.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co