Stiri

Vacanță fără restricţii asociate COVID-19 în Grecia, în sezonul estival

Vești bune pentru românii care și-au planificat sau intenționează să meargă în vacanță în Grecia, în această vară! Oficialii eleni au anunţat că restricţiile pandemice, precum purtarea măştilor în spaţii interioare şi certificatele COVID-19, vor fi ridicate pe toată perioada turistică estivală.

Numărul cazurilor de contagiere cu coronavirus din Grecia a scăzut în ultimele săptămâni. Asta în condițiile în care, la o populaţie de 11 milioane, aproximativ 72% dintre locuitori sunt complet vaccinaţi.

Astfel, de la 1 mai până la 31 august, nu va mai fi necesară prezentarea certificatelor de vaccinare anti-COVID-19 sau de trecere prin boală pentru accesul în spaţii interioare sau deschise, cum ar fi restaurantele. Autorităţile iau de asemenea în considerare ridicarea cerinţei de prezentare a certificatul digital al UE privind COVID pentru a intra în această ţară.

În plus, purtarea măştilor în spaţii interioare nu va mai fi obligatorie de la 1 iunie, iar elevii se vor întoarce la cursuri după vacanţa de Paşte fără a mai fi nevoie să prezinte regulat teste negative, anunță Ministerul Sănătății din această țară. Toate măsurile vor fi reevaluate în septembrie.

Sezonul turistic estival, vital pentru Grecia, începe de obicei după Paştele ortodox, iar oficialii se aşteaptă la un număr mare de vizitatori în acest an. Autorităţile estimează venituri ce ar putea atinge 80% din cele din 2019, când s-a înregistrat un record, înainte ca pandemia să frâneze călătoriile, arată Reuters.

Grecia este una dintre cele mai populare destinaţii turistice din sudul Europei în sezonul estival, iar în 2019 a atras peste 33 de milioane de vizitatori, majoritatea din Marea Britanie şi Germania. De altfel, industria turismului reprezintă aproximativ o cincime din economia elenă, iar una din cinci persoane este angajată în acest domeniu, potrivit datelor oficiale.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co