Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

USR acuză: Premierul a alocat un miliard de lei către primari PNL, UDMR şi PSD

Prim-ministrul Florin Cîţu a alocat un miliard de lei din Fondul de rezervă către primarii PNL şi UMDR, dar şi către primarii PSD “de la care speră să obţină ajutor” pentru instalarea unui guvern minoritar. Asta susțin oficialii USR.

“Este o nouă dovadă că acest om s-a folosit de PNDL 3 pentru a şantaja şi a obţine preşedinţia PNL, iar acum repetă figura: se foloseşte de banii din Fondul de rezervă pentru a rămâne la Palatul Victoria. Florin Cîţu acţionează fără scrupule şi fără nicio urmă de responsabilitate, aruncând în stânga şi în dreapta cu bani publici”, scriu reprezentanţii USR pe Facebook.

Aceștia mai spun că, “în plină criză”, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Transporturilor nu au primit “toţi banii de care aveau nevoie”, asta pentru că Florin Cîţu ar pus pe primul plan interesele personale.

“Miniştrii noştri au avut proiecte de investiţii, de reforme, însă USR PLUS a fost exclus de la guvernare în plină criză, din cauza unui premier total iresponsabil. După înfiinţarea PNDL 3, marele jaf naţional orchestrat de Florin Cîţu continuă. E nevoie de criterii de transparenţă în ceea ce priveşte modul în care sunt alocaţi banii din Fondul de rezervă. În prezent, regulile după care se împart aceşti bani sunt cele stabilite de Dragnea, în goana sa de a da bani preferenţial către primari şi consiliile judeţene”, menţionează sursa citată.

Totodată, Dan Barna, vicepreşedintele USR, spune clar și răspicat că primăriilor conduse de edili USR nu le-au fost alocate fonduri.

“Nemernicia prin care Cîţu a golit Fondul de rezervă al Guvernului şi l-a distribuit tuturor primăriilor, mai puţin primăriilor conduse de primari USR, confirmă, o dată în plus, că acest om nu avea ce să caute în această poziţie, că pălăria îi era mult prea mare. Să te răzbuni pe nişte sute de mii de cetăţeni ai României pentru că nu mai ai susţinere în Parlament arată nu doar cinism, ci şi o nedisimulată ticăloşie”, a scris acesta.

Guvernul a alocat peste un miliard de lei din Fondul de rezervă pentru proiectele locale, iar o parte din sumă urmează să acopere şi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi de protecţie a copiilor plătite de consiliile judeţene.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co