Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Uniunea Europeană ar putea da în judecată compania AstraZeneca

Oficialii Uniunii Europeane nu exclud acţiuni judiciare împotriva AstraZeneca, relatează Agerpres.

Reprezentanții acestei companii farmaceutice au anunţat, zilele trecute, noi întârzieri ale livrărilor de vaccin împotriva coronavirusului pentru țările din spațiul comunitar. Ei au invocat restricţiile de export.

Totodată, zeci de state europene au decis suspendarea imunizării cu ser AstraZeneca, după ce au fost înregistrate mai multe decese ca urmare a unor cazuri de tromboză după administrarea vaccinului.

Ministrul britanic de Externe a susţinut însă că produsul respectiv nu prezintă pericole. “Ţări diferite au abordări diferite, dar vă pot spune perfect clar că agenţia de reglementare britanică, agenţia de reglementare europeană şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii spun că vaccinul AstraZeneca este sigur şi oamenii ar trebui să şi-l facă în continuare”, a insistat oficialul britanic, preluat de presa din Regat.

Conform acelorași surse, UE va produce – până la sfârşitul anului – între două şi trei miliarde de doze de vaccin și va ajunge primul producător mondial, la egalitate cu Statele Unite.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co