Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Uniunea Europeană a confirmat un embargo asupra petrolului rusesc

Uniunea Europeană a anunțat că va pune capăt tuturor importurilor de ţiţei şi produse petroliere rafinate din Rusia, până la finalul acestui an! Este cea mai dură măsură anunţată până acum de blocul comunitar pentru a pune presiune economică pe Rusia ca să înceteze războiul din Ucraina, informează Reuters.

Cotaţia ţiţeiului a crescut imediat după acest anunţ, pe fondul estimărilor că va avea loc o creştere a competiţiei pentru livrările de petrol din altă parte. Și în România, prețurile la pompă au crescut!

În cadrul celui de al şaselea pachet de sancţiuni, blocul comunitar a mai anunţat miercuri că va exclude Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, alături de alte două unități bancare ruseşti, din sistemul SWIFT, ceea ce va creşte şi mai mult izolarea Rusiei faţă de sistemul financiar internaţional.

Embargoul anunţat miercuri de executivul comunitar era în mare parte aşteptat de analişti, după ce săptămâna trecută Germania, prima economie europeană, a renunţat la opoziţia sa anterioară faţă de ideea interzicerii importurilor de petrol rusesc.

Astfel, UE va pune capăt importurilor de ţiţei brut rusesc în decurs de şase luni, iar importurile de produse petroliere rafinate vor înceta până la finele lui 2022. Răgazul mai mare decis în cazul produselor rafinate are legătură cu dependenţa mai mare a UE faţă de motorina importată din Rusia.

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, care a ținut un discurs în Parlamentul European, nu s-a referit și la o posibilă exceptarea de la noua reglementare. Asta în pofida apariţiei unor zvonuri legate de acest aspect, în condițiile în care Ungaria şi Slovacia sunt complet dependente de conductele sovietice de petrol.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co