Imobiliare Valea Prahovei
GADGET

Unde este prima clădire imprimată 3D din lume? VIDEO

Se fac deja câțiva ani de când imprimatele 3D au devenit mai accesibile și mai eficiente, dar nu se aștepta nimeni ca cineva să creeze primul birou imprimat 3D, scrie Playtech.ro. Iată însă că a devenit realitate și a fost dat în folosință, informează Reuters. Rezultatul final este surprinzător de atrăgător și a necesitat o echipă de foarte puțini oameni pentru finalizare. Fiecare obiect de mobilier din interior este de asemenea imprimat 3D, pentru a face pachetul complet.

Astfel, Dubaiul se poate mândri că este prima țară din lume unde s-a dat în folosință primul birou imprimat 3D de la zero cu ajutorul unei imprimante 3D gigant.

Proiectul pentru acest birou a fost subiectul unor dezbateri încă de acum un an, iar având în vedere că este vorba de o premieră mondială, nu s-a înregistrat nici un fel de opoziție. Partea bună este că proiectul a fost finalizat și s-a materializat în clădirea pe care o puteți vedea în imaginea de mai sus. Aceasta nu are o structură foarte complexă, dar arată foarte bine și se pare că este foarte trainică pe termen lung.

Noul birou imprimat 3D face parte dintr-un plan de anvergură ce se va desfășura în Dubai în următorii ani. Acesta are ca scop crearea de idei și inventarea de tehnologii menite să micșoreze costurile și să eficientizeze procese. Având în vedere că au fost necesare doar 3 săptămâni pentru finalizarea proiectului, înseamnă că sistemul funcționează.

La fața locului, pe parcursul procesului de construcție, a fost necesară prezența unui singur om la fața locului pentru a se asigura că imprimanta 3D funcționează cum trebuie. Ulterior, s-au implicat electricieni, instalatori și ingineri mecanici pentru realiza conexiuni, instalația electrică și conectarea la sistemul de canalizare.

Costul întregii clădiri, deși nu cunoaștem dimensiunile exacte, a fost de 140.000 dolari, o valoare care, cel puțin în Dubai, se pare că reprezintă jumătate din suma car ar fi fost cheltuită dacă s-ar fi apelat la metode tradiționale de construcție.

,,Aceasta este prima clădire imprimată 3D din lume și nu este doar o clădire, are birouri funcționale și angajați. Credem că acesta este doar începutul. Lumea se va schimba.” Astfel și-a manifestat entuziasmul pe marginea proiectului Mohamed Al Gergawi – Ministrul Afacerilor Cabinetului din Emiratele Arabe Unite.

Sursa: Playtech.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co