Stiri

Un nou protest anunțat pentru această seară în Piața Victoriei din Capitală

Comunitatea ”Corupția ucide” anunță că un nou protest va avea loc în această seară, în Piața Victoriei, începând cu ora 19:00. ”Noi NU plecăm. VOI plecați!”, se arată pe pagina comunității de pe o rețea de socializare.

În mesajul postat se arată că membrii comunității doresc să se unească din nou împotriva “abuzurilor unei puteri care nu mai ține cont de cetățeni, de reguli democratice, de vitor, de dreptul de a protesta fără să fii încarcerat și bruscat de instituții subordonate care devin represive. De nimic în afara disperării de a apăra propriile interese!”

Referindu-se la intervenția jandarmilor la protestul organizat în seara de miercuri, de asemenea, în Piața Victoriei, membrii comunității avertizează că “ordinul ilegal executat nu scapă de răspundere legală pe nimeni (pentru Jandarmeria Română care are ca atribuție principală protejarea tuturor cetățenilor, nu doar a celor care o transformă în marionetă)”.

Când legea devine instrumentul lor de a acapara o țară, rezistența devine datorie. Și nu doar că rezistăm, acum trebuie să plece”, se arată în finalul postării.

Peste 4.000 de oameni au participat la acțiunea de protest care a avut loc în Piața Victoriei, miercuri seara. Manifestația a fost marcată de ciocniri între forțele de ordine și protestatari, precum și de acțiuni exagerate din partea ambelor părți.

Jandarmeria Capitalei a anunțat că a aplicat două amenzi, în valoare totală de 4.500 lei, în cazul a două persoane participante la miting, pentru instigare la acţiuni violente.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co