Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Un nou prag pentru abuzul in serviciu

PSD a depus în Parlament, în ultimele zile de sesiune parlamentară, un proiect de lege care prevede că abuzul în serviciu cu pagubă sub 200.000 de euro nu se consideră infracțiune iar pedepsele până în 3 ani se execută la domiciliu. Propunerea legislativă este semnată de 39 de senatori și deputați, printre care deputații Cătălin Rădulescu, Liviu Pleșoianu și Andreea Cosma. Se mai propune ca pedepsele cu închisoarea până în 3 ani  să se execute la domiciliu, ca și pedepsele celor cu vârsta peste 60 de ani și cei bolnavi incurabil. O prevedere interesantă este și aceea de abrogare a articolului din Codul Penal privind folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual.

Proiectul PSD este, practic, o nouă versiune a Ordonanței 13, care a provocat un imens scandal în societate, la începutul anului și care a dus la demisia ministrului Justiției, Florin Iordache. Stabilirea pragului pentru abuzul în serviciu l-ar ajuta, teoretic, pe liderul PSD Liviu Dragnea, în dosarul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

Proiectul de lege mai prevede că denunțul poate fi făcut în termen de 6 luni de la data la care denunțătorul a aflat despre săvârșirea faptei, cu excepția infracțiunilor contra persoanei și a infracțiunilor contra securității naționale.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co