Stiri

Un nou dosar

Relu Fenechiu adus din închisoare la sediul DNA Ploiești. S-a întâmplat, astăzi. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus extinderea urmăririi penale față de suspectul Relu Fenechiu, la data faptelor deputat în Parlamentul României, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de
trafic de influență, în formă continuată și spălare a banilor.

În ordonanța procurorilor se arată că în perioada 2012-2014, ReluFenechiu a pretins și a primit de la o firmă de software, un procentaj de 15% din valoarea a două contracte promovate de Ministerul Justiției (în valoare de 14.700.000 lei fără TVA) și de o societate farmaceutică cu acționar majoritar Ministerul Sănătății (în valoare de aproximativ 1.800.000 euro), pentru sprijinul promis și acordat în câștigarea și derularea acestor proiecte. Fenechiu ar fi primit de la reprezentanții firmei de software, prin intermediul a două societăți pe care le controla, suma totală de de 620.000 euro. La sediul DNA a fost adus, astăzi, și un fost director IT din cadrul Ministerului Justiției.

Pentru a disimula proveniența ilicită a banilor, între cele două societăți și firma de software au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, în realitate serviciile respective fiind efectuate doar de către angajații acesteia din urmă.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co