Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Un iepure sculptat a devenit cea mai scumpă lucrare a unui artist în viaţă

Sculptura “Rabbit”, realizată de artistul american Jeff Koons, a fost vândută la licitaţie pentru 91,1 milioane de dolari şi a stabilit astfel un nou record de preţ pentru o operă a unui artist în viaţă.

Sculptura din oţel a depăşit recordul de preţ stabilit anterior de pictorul britanic David Hockney cu tabloul “Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)”, vândut la licitaţie, în noiembrie 2018, pentru 90,3 milioane de dolari.
În acelaşi timp, cel mai scump tablou vândut vreodată la licitaţie este “Salvator Mundi”, de Leonardo da Vinci, tranzacţionat pentru 450 milioane de dolari, în 2017.

Creată de Koons în 1986, “Rabbit” se numără printre cele mai celebre sculpturi ale artistului în vârstă de 64 de ani.

Jeff Koons este un artist conceptual american, cunoscut pentru reproducerile la scară largă ale unor obiecte banale, cum ar fi animale confecţionate din baloane.

Caracteristicile principale ale operelor sale constau în utilizarea unei cromatici pure, intense, dar şi a unor materiale de cele mai multe ori de factură neconvenţională. Unii critici observă în arta acestuia elemente specifice de kitsch şi o atitudine comercială de factură cinică.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co