Stiri

Un europarlamentar al PSD a reclamat la Bruxelles că Iohannis nu o revocă pe Kovesi

Eurodeputatul social-democrat Claudiu Tănăsescu a atras atenţia, în plenul Parlamentului European, că preşedintele Klaus Iohannis şi Partidul Popular European încurajează încălcarea „grosolană” a deciziei CCR care îl obligă pe şeful statului să o revoce din funcţie pe Laura Codruţa Kovesi.

Este inadmisibil ca preşedintele unui stat membru al UE să nu respecte decizia celei mai înalte curţi judecătoreşti dintr-un stat”, a spus Tănăsescu, solicitând membrilor PPE, grup politic din care face parte şi Klaus Iohannis, să îi explice acestuia din urmă că, “într-o democraţie autentică, politicianismul şi politica merg doar până la Constituţie şi la deciziile Curţii Constituţionale. Altfel, democraţia se transformă în anarhie!”.

Europarlamentarul social-democrat a atras atenţia că o astfel de atitudine dăunează atât societăţii româneşti, cât şi celei europene.

Dacă politicienii europeni nu vor lua o atitudine fermă vis a vis de încălcarea unei reguli fundamentale a democraţiei, precum încălcarea unei decizii a celei mai importante instanţe judecătoreşti dintr-un stat membru, mâine Europa poate asista la încălcarea de către membrii ei a reglementărilor Tratatului de la Lisabona, document ce ţine loc de Constituţie Europeană”, a spus Claudiu Tănăsescu.

Pe 27 iunie, preşedintele Klaus Iohannis a evitat să anunţe, într-o declaraţie de presă, ce va face cu privire la decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, aşa cum a cerut Curtea Constituţională a României (CCR), susţinând că îl interesează prea puţin criticile aduse de Liviu Dragnea în acest sens. Este a treia săptămână în care şeful statului nu anunţă o decizie referitoare la demiterea din funcţie a şefei DNA.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co