Stiri

Un chinez a încălcat regulile de izolare și a carantinat mii de locuitori

Măsurile anti-COVID sunt în continuare extrem de dure în Beijing. Autorităţile chineze au anunțat că un bărbat de 40 de ani a încălcat regulile şi a ieşit din locuinţă. S-a deplasat la un centru comercial cu “risc ridicat” pentru sănătate.

Cum a fost testat pozitiv, abaterea sa a condus la plasarea a 250 de vecini într-un centru de carantină, în timp ce alţi 5.000 de rezidenţi au fost nevoiţi să se izoleze la domiciliu! Mai mult, omul este vizat de o anchetă pentru încălcarea regulilor de izolare, relatează AFP.

Capitala Beijing s-a confruntat, la începutul lunii mai, cu un focar epidemic care a depăşit 1.700 de cazuri de contaminare, o cifră ridicată pentru China, care aplică o politică strictă zero-COVID. Astfel, oficialii au închis şcoli, magazine neesenţiale şi locuri publice. Membrii gospodăriilor în care au fost înregistrate cazuri pozitive de COVID-19 trebuie să rămână în izolare.

Îmbunătăţirea situaţiei sanitare din ultimele zile a permis, însă, reluarea unei mari părţi a circulaţiei în oraş, în timp ce prezenţa fizică la locul de muncă a fost din nou autorizată luni în anumite cartiere.

Cu toate acestea testele de screening sunt încă necesare pentru accesul în locuri publice, inclusiv în supermarketuri.

De asemenea, parcurile din capitala chineză s-au redeschis la 50% din capacitate. În schimb, școlile sunt încă închise şi nu a fost oferită o dată în legătură cu redeschiderea lor, relatează Agerpres.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co