Stiri

Un an de la debutul pandemiei. Peste 1,3 milioane de decese în toată lumea

Acum un an, pe aceeași vreme, omenirea nu avea nicio idee ce o așteaptă.

S-a împlinit un an de la debutul pandemiei de coronavirus, care până acum a provocat peste 1,3 milioane de deces în toată lumea.

Exact pe 17 noiembrie 2019, guvernul chinez indica primul caz de infectare cu noul coronavirus la un bărbat în vârstă de 55 de ani din provincia Hubei.

Cu toate acestea, “pacientul zero” nu fusese confirmat oficial chiar în ziua respectivă.

Autoritățile chineze au identificat oficial primul caz de Covid-19 abia pe 8 decembrie 2019.

Timpul a trecut, iar în ultimele două luni ale lui 2019, personalul medical din Wuhan a tratat zeci de pacienți care sufereau de o pneumonie de cauză necunoscută.

Pacienții au fost tratați atunci pentru o serie de simptome pe care medicii nu și le puteau explica, cum ar fi febră mare, tuse și probleme respiratorii.

Pe 26 decembrie 2019, un cuplu în vârstă a ajuns la spitalul din Hubei.

Totuși radiografiile făcute acestora arătau că aceștia prezentau o serie de anomalii pulmonare care nu sunt caracteristice nici uneia dintre bolile cunoscute anul trecut.

Pe 29 decembrie, alți trei pacienți au ajuns la spital cu aceleași anomalii pulmonare.

Acela a fost momentul în care spitalul din Hubei a format o comisie de experți care a demarat o anchetă internă. S-a constatat că toți acești pacienți au mers într-o piață din Wuhan, la fel ca un al patrulea pacient ajuns la spital cu boala misterioasă.

Autoritățile sanitare din Wuhan au identificat mai multe persoane infectate și pe 30 decembrie au raportat situația către autoritățile centrale de la Beijing. Comisia municipală de sănătate din Wuhan a trimis o alertă.

Astfel, în ultima zi a anului 2019, comisia a lansat prima informare publică privind această epidemie de pneumonie virală. Erau deja 27 de cazuri confirmate, iar șapte pacienți erau în stare critică.

În timp ce încă nu existau dovezi ale transmiterii de la om la om a bolii și cauza pneumoniei era încă neidentificată, autoritățile din Wuhan au sfătuit oamenii să poarte măști de protecție și să evite zonele aglomerate.

Informația a fost preluată în scurt timp de presa națională din China și apoi de agențiile de știri internaționale.

Autoritățile chineze au închis orașul Wuhan – cu 11 milioane de locuitori – pe 23 ianuarie, o încercare disperată de a opri virusul.

Deja numărul cazurilor trecuse pragul de 500, iar 17 persoane decedaseră.

La noi în țară , primul caz de infectare cu noul tip de coronavirus a fost confirmat pe 26 februarie, la un bărbat de 25 de ani din Gorj.

Acesta lucra la firma unui cetățean italian, care a fost diagnosticat pozitiv la întoarcerea din România.

De atunci, aproape 56 de milioane de persoane au fost infectate cu coronavirus la nivel global.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co