Stiri

Un alt medic celebru, răpus de COVID-19. Ovidiu Băjenaru avea 63 de ani

Lumea medicală este din nou în doliu! Şeful Secţiei Neurologie II a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru, a murit joi, la vărsta de 63 de ani, din cauza noului coronavirus și a afecțiunilor conexe.

Profesorul doctor era internat, de câteva zile, la secția de Terapie Intensivă a Spitalul Matei Balș din Capitală.

Comunicat Spitalul Universitar București

“Tuturor celor cunoscuţi, dar mai ales nouă, personalului medical al SUUB şi, în mod particular, colegilor din Clinica de Neurologie, ne este foarte dificil să vorbim la trecut Ovidiu Băjenaru despre omul, medicul şi profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru. Cu imensă părere de rău, inevitabilul s-a întâmplat şi domnul profesor Ovidiu Băjenaru nu mai este printre noi, dar spiritul domniei sale va fi prezent în continuare prin urmaşii lui profesionali. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”.

Şi conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din București a transmis un mesaj.

Comunicat UMF “Carol Davila” București

“Personalitate marcantă a neurologiei la nivel internaţional, Profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru a fost un om luminat, a avut viziune, a creat, a muncit continuu, sacrificându-şi binele personal în folosul comunităţii academice şi al umanităţii. Cadrele didactice şi studenţii Universităţii noastre aduc, cu respect profund şi dragoste, un ultim omagiu Profesorului Băjenaru şi sunt alături de familia îndurerată”.

Profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru era membru corespondent al Academiei Române, preşedinte de Onoare al Societăţii de Neurologie din România și directorul Departamentului de Neuroştiinţe Clinice al Universităţii.

În 2019, i-a fost conferit Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.

A publicat peste 400 de lucrări ştiinţifice și a fost autor sau coautor a 14 cărţi medicale publicate în România. De asemenea, a fost, începând din 2001, organizator principal al Congreselor Naţionale Anuale ale Societăţii de Neurologie din România.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co