Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

UE vrea să dea părinţilor ajutoare sociale

În țările în curs de dezvoltare, o fată din trei se mărită înainte de 18 ani. Reprezentanții Uniunii Europene încearcă să stopeze căsătoriile între minori și au în plan crearea unui ajutor social pentru familiile din anumite zone ale lumii, printre care şi state din Europa, dar și din Africa, pentru a le determina să renunțe la această tradiție.

”Chiar dacă vorbim de tradiție, în multe state este ilegal mariajul sub 18 ani. Iar pentru noi, cel mai greu este să convingem autoritățile centrale, locale sau liderii comunităților respective să se implice în a găsi o soluție. Noi am venit cu ideea de a crea un fel de ajutor social pentru părinții din familii care vor să fie  căsătoriți copiii lor înainte de vârsta majoratului”, spune, pentru Libertatea, un reprezentant al Comisiei Europene.

Aceasta este una dintre soluțiile avute în vedere de oficialii de la Bruxelles. Uniunea Europeană a început implementarea programului, care prevede cheltuirea a 500 de milioane de euro, între 2017 și 2023 pentru a rezolva problema violenței împotriva femeilor. Inițiativa are la bază o colaborare dintre Națiunile Unite și Uniunea Europeană.

”Această inițiativă este o mișcare fără precedent în lupta globală împotriva violenței contra femeilor și fetelor”, spune Neven Mimica, comisar european pentru Cooperare și Dezvoltare Internațională.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co