Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

UE se va asigura că Brexitul va fi un proces “foarte dureros” pentru Marea Britanie

Robert Fico, premierul Slovaciei, a declarat că UE se va asigura că procesul de ieşire al Marii Britanii din Blocul comunitar va fi unul “extrem de dureros”, informează Mediafax care citează site-ul ziarului britanic The Independent.

Robert Fico a afirmat că Marii Britanii nu i se va permite să transforme muncitoriii care fac parte din statele membre UE în “cetăţeni de clasa a doua”, în timp ce statul britanic încă se bucură de beneficiile pieţei libere.

Acesta a declarat publicaţiei Financial Times că: “va fi foarte dificil pentru Marea Britanie, foarte dificil”. Potrivit lui Fico, Uniunea Europeană va folosi Brexitul pentru a demonstra celorlalte state membre importanţa rămânerii în UE.

Fico a adăugat că deşi o respectă pe Theresa May, premierul Marii Britanii, nu invidiază poziţia actuală a acesteia.

Alături de ceilalţi muncitori din UE, Slovacia va solicita “tratament egal” pentru cetăţenii slovaci care lucrează în Marea Britanie.

Potrivit lui Fico, în Europa de Est există o stare de “nervozitate şi teamă” în privinţa liberei circulaţii a muncitorilor UE în Marea Britanie.

Premierul Theresay May a refuzat să garanteze statutul cetăţenilor UE din Marea Britanie, dar a insistat asupra faptului că doreşte ca aceştia să rămână în statul britanic, în cazul în care şi britanicii sunt respectaţi în celelalte statele membre UE.

În prezent există peste un milion de muncitori din Europa de Est în Marea Britanie, care se bucură de drepturile de şedere.

Sursa: Mediafax

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co