Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Turiști blocaţi în zona Barajului Paltinu din Prahova

Clipe de coșmar pentru șase turişti din Bucureşti, care au rămas blocaţi, joi seară, într-o zonă împădurită din apropierea Barajului Paltinu. Un echipaj format din patru jandarmi montani a intervenit la faţa locului pentru recuperarea acestora.

Cei şase au plecat pe timpul zilei din Breaza, împreună cu o altă persoană, care are domiciliul în această localitate, pentru a ajunge la Barajul Paltinu, anunță reprezentanții Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova.

Din cauza întunericului, grupul a pierdut direcţia, astfel că persoana care locuieşte în zonă a decis să coboare pe coardă pentru a ieşi către drumul de legătură care duce la baraj.

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova

“Acesta a fost singurul care a reuşit să coboare în siguranţă în drum, de unde a apelat Serviciul Național Unic de Urgențe 112, solicitând ajutor. Cei şase turişti au fost contactaţi de către jandarmi şi îndrumaţi să rămână pe loc, în loc sigur, până la sosirea echipajului format din 4 jandarmi montani (…) echipaţi cu materialele necesare intervenţiei pentru coborâre în rapel”.

Torodată, pe traseul spre Crucea Caraiman, o turistă a căzut și a suferit o dublă factură la membrul inferior stâng. După acordarea primului ajutor medical, salvamontiștii prahoveni au coborât-o pe femie cu telecabina și au predate-o unui echipaj SMURD.

 

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co