Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Turcia şi Grecia, sub nămeți. Haos pe aeroporturi și autostrăzi

Ninsorilor abundente care au căzut luni în Turcia şi în Grecia au paralizat aeroporturile, iar mii de şoferi au rămas blocaţi pe o autostradă de lângă Atena. Echipajele de salvare şi armata elene au intervenit de urgență.

Decizia de menţinere la sol a avioanelor pe Aeroportul din Istanbul a fost extinsă până marţi, la prânz, din cauza condiţiilor meteo extreme.

De asemenea, guvernatorul din Istanbul a decis să interzică accesul vehiculelor private pe drumurile publice, în timp ce mai mulţi şoferi au fost nevoiţi să îşi petreacă noaptea de luni spre marţi în autovehiculele lor în Istanbul, a scris presa locală.

Totodată, pe reţelele de socializare au publicat imagini cu şoferi rămaşi blocaţi pe autostrăzile din Turcia. Din păcate, meteorologii se aşteaptă ca ninsorile să continue în Istanbul şi în restul Turciei şi în orele următoare.

În Grecia, echipaje de salvare, inclusiv armata elenă, au lucrat toată noaptea de luni spre marţi pentru evacuarea miilor de persoane rămase blocate în maşinile lor pe o autostradă de lângă Atena. Ninsorile abundente şi viscolul sever s-au abătut luni asupra ţării și au acoperit capitala cu un strat gros de zăpadă.

Peste 3.500 de persoane au fost evacuate până marţi dimineaţă, dar alte aproximativ 1.200 de maşini erau în continuare blocate pe Attiki Odos, principala şosea de centură a Atenei.

Întrucât temperaturile au scăzut foarte mult pe timpul nopţii, soldaţii greci au distribuit alimente, apă potabilă şi pături şoferilor blocaţi în zăpadă. Unii dintre ei au rămas peste 10 ore în vehiculele lor, notează Agerpres.

În plus, mai multe zone din Atena au fost afectate de întreruperi ale alimentării cu electricitate.

Potrivit meteorologilor eleni, această furtună de zăpadă va continua până miercuri.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co