Stiri

“Trofeul” prieteniei vs. trofeul Madrid Open

Prietenia strânsă dintre Ilie Năstase și Ion Țiriac a generat un scandal de proporții la ceromonia de la finala din 2017, câștigată de Simona Halep.

Președintele WTA a criticat decizia organizatorilor, dar mai ales a lui Ion Țiriac, de a-l invita la ceremonia de premiere pe Ilie Năstase. Motivul invocat a fost acela ca renumitul tenismen român se află sub ancheta ITF ca urmare a scandalului de la meciul de Fed Cup dintre România şi Marea Britanie.

Reacția lui Țiriac, în calitate președinte de onoare al Federației Române de Tenis, nu s-a lăsat așteptată.
Prin intermediul a două scrisori adresate președintelui WTA și președintelui ITF, Ion Tiriac cere ca procesul lui Ilie Năstase să fie unul public și anunță că suspendă acordarea trofeului la Madrid Open, proba feminină.

În scrisoarea către WTA, acesta precizează faptul că: “Acest trofeu e un simbol oferit de mine personal câștigătorului turneului și pot fi prezent eu sau unul dintre invitații mei la acordarea lui. WTA nu poate să-mi cenzureze libertatea de a face o invitație specială la acordarea trofeului. De-a lungul anilor, am avut plăcerea de a invita la ceremonia de premiere pe Regina Spaniei, Prințul Spaniei, primarul Madridului, iar în acest an invitația mea a fost acceptată de Ilie Năstase”.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co