Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Tren maglev, de mare viteză, construit în China. Atinge 600 km/h!

Chinezii nu se dezmint în privința dezvoltării tehnicii și a tehnologiei de ultimă generație! Au prezentat un tren cu un sistem de transport maglev, de mare viteză, care poate atinge, atenție!, viteza maximă de 600 km/h. Astfel, trenul fabricat în oraşul de coastă Qingdao devine cel mai rapid vehicul terestru din lume.

Cu ajutorul forţei electromagnetice, trenul maglev ”levitează” deasupra căii ferate, fără a exista contact între caroserie şi şine.

China utilizează această tehnologie de aproape două decenii, pe o scară însă extrem de limitată. Shanghai dispune de o linie maglev scurtă, între unul dintre aeroporturile sale şi oraş.

Deşi în China nu există încă linii pentru trenurile maglev care să lege oraşe mari sau provincii, unele localităţi, printre care Shanghai şi Chengdu, au început să studieze acest domeniu, scrie presa internațională preluată de Agerpres.

La 600 km/h, călătoria cu acest tren de la Beijing la Shanghai ar dura doar 2,5 ore pentru o distanţă de peste 1.000 km. Prin comparaţie, o asemenea călătorie ar dura 3 ore cu avionul şi 5,5 ore pe calea ferată de mare viteză.

Mai multe ţări, precum Japonia sau Germania, doresc, de asemenea, să construiască reţele maglev, deşi costurile ridicate şi incompatibilitatea cu infrastructura feroviară actuală continuă să împiedice dezvoltarea rapidă a acestora.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co