Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Trei oraşe sancţionate pentru poluare

25.000 de români mor în fiecare an din cauza poluării atmosferice, arată date îngrijorătoare care vin de la Comisia Europeană. De altfel, trei mari oraşe ale ţării ar putea fi sancționate de Bruxelles, tocmai din cauza calităţii aerului. Este vorba despre Bucureşti, Iaşi şi Braşov.

România nu are probleme cu poluarea, dacă ne-am lua după datele Ministerul Mediului. Sunt cifre care centralizează informaţiile a 100 de staţii care monitorizează calitatea aerului. Sunt însă 3 oraşe unde aceasta este medie. Vorbim despre Medgidia şi Slatina.  În rest, România stă bine la acest capitol, cu toate că în 2014 Comisia Europeană începea procedura de infrigement pentru poluare împotriva a trei oraşe: Bucureşti, Iaşi şi Braşov. Datele oferite de Ministerul Mediului arată că în aceste localități stăm fie bine, fie chiar foarte bine în privinţa calităţii aerului.

Comisia Europeană a atras atenţia autorităţilor române, la începutul anului, că sunt în continuare deficienţe semnificative în privinţa monitorizării aerului poluat. Legislația Uniunii Europe impune statelor membre să evaluze calitatea aerului și să ia măsuri.

Dacă autorităţile românești nu vor lua atitudine în această privință, Comisia ameninţă că va deschide un proces la curtea de justitie a UE şi se va ajunge la plata a până la 100.000 de euro pe zi.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co